Gravidyoga: Fantastiske fem

Jeg får ofte spørsmål om jeg kan anbefale noen øvelser eller sette sammen et program for elever som ønsker å praktisere utover den tiden vi har sammen i gravidyogaklassene. Regelmessig praksis er så givende og verdifullt, så det gjør jeg med glede.

Selv om jeg da tar hensyn til den enkeltes behov, ender jeg ofte opp med å anbefale de samme øvelsene hvis jeg bare må velge noen. Over tid har jeg dermed ubevisst peilet meg inn mot et slags universalprogram som kan være til stor hjelp og glede for alle gravide, uavhengig av trimester. En dag stod plutselig kombinasjonen av disse fem øvelsene klart for meg – et lite yogaprogram for gravide, fiks ferdig i all sin beskjedne enkelhet. Jeg måtte le da jeg hadde tegnet det ut – for dette korte programmet rommer mer eller mindre alle fordelene ved gravidyoga. Programmet «Fantastiske fem» består av fem øvelser som skal holdes i ett minutt hver. Selvfølgelig er det bedre med mer tid, men litt yoga er alltid bedre enn ikke noe yoga. Fem minutter er nok til å koble på pusten, vende blikket innover, ta kontakt med babyen, strekke litt på kroppen og roe ned. Nøkkelen til regelmessig praksis er å legge terskelen så lavt at det er mulig å gjennomføre programmet, og ikke skremmer deg fra å rulle ut matten. Til dette programmet trenger du faktisk ikke matte engang! Programmet kan utføres på kjøkkengulvet, på jobben, på hytta, på reise eller i skogen. Topp å ha før ferien! Alle øvelsene er nærmere forklart i boken min.

Fantastiske fem

  1. Skredderstilling med hjerte-livmor-pust
  2. Heltestilling med albueruller
  3. Katt på alle fire
  4. Sitte på huk
  5. Barnets stilling med bekkenbunnsøvelser