Å gå fra en til å bli to, fra å være datter til å bli mor, fra å passe på seg selv til å ha ansvaret for et nytt lite liv er en stor omveltning. På kort tid skal en gravid kvinne tilpasse seg enorme indre og ytre forandringer.

Jeg har skrevet en bok som viser hvordan yoga kan være til støtte, hjelp og glede for kvinner som står foran en ny fase i livet.

Boken viser hvordan urgammel yogafilosofi kan hjelpe moderne kvinner med å tre inn i morsrollen på en mer naturlig og mindre kritisk måte, og være mer tilstede i seg selv gjennom denne vakre og krevende fasen. Den inneholder over 120 øvelser spesielt tilrettelagt for gravide som fremmer styrke, smidighet, balanse og sirkulasjon. Øvelsene er presentert med bilde, trinn-for-trinn forklaringer og tips om tilpasninger, og satt sammen i 20, 40 og 75-minutters program for hvert trimester, inkludert det fjerde (barsel).

Jeg skriver om pustens rolle og enkle pusteøvelser som kan redusere stress og angst, skape balanse og ro i sinnet og fremme hvile og søvn. Boken omfatter bekkenbunnsøvelser, visualiseringer, affirmasjoner, fødestillinger og andre tips, råd og observasjoner fra mine egne tre graviditeter og fra min daglige jobb som gravidyogalærer.

Boken er skrevet for kvinner som har lyst på barn, venter barn eller nettopp har fått barn. Tidligere erfaring med yoga er absolutt ikke nødvendig for å ha nytte og glede av yoga under graviditet, fødsel og som nybakt mamma. Mange kvinner har sitt første møte med yoga i denne naturlige tilstanden av åpenhet, mykhet, intuisjon og – ikke minst – union, selve essensen i denne helhetlige tilnærmingen til helse og velvære.

For kvinner med en allerede etablert yogapraksis håper jeg boken kan bidra til å videreutvikle praksisen deres, slik at den på best mulig måte imøtekommer deres behov gjennom hele graviditeten. Boken er relevant for helsepersonell og yogalærere, terapeuter og trenere som jobber spesielt med gravide og nybakte mødre, og som er nysgjerrige på hvordan yoga kan hjelpe dem med å møte kvinnenes helt spesielle behov i denne perioden.

Boken kan kjøpes i de fleste ARK og Tanum bokhandlere eller direkte fra forlaget.