Yogamamma gravidyoga utdanning er en 65-timers videreutdanning i gravidyoga (post graduate course) godkjent av Independent Yoga Network. Neste kurs holdes 12.-17. november på Bloom Studio i Kvadraturen i Oslo.

Utdanningen er for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide kvinner, i egne gravidyoga klasser eller som en del av vanlige timer. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel, kvinnehelse og feminin yoga. Pris på kr. 9800,- inkluderer Cathrine Mathiesens bok Yogamamma – med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel og et 100-siders arbeidshefte, samt tre eksterne bidrag fra spesialister (jordmor, osteopat og spesialist i terapeutisk yoga).

Yogamamma-utdannelsen omfatter:

  • kvinnekroppens anatomi: fysiske forandringer, plager og utfordringer, spesielle behov under graviditeten
  • humør og hormoner: mentale og emosjonelle behov og hensyn 
  • trygg og forebyggende praksis: undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser
  • relevante justeringer, modifikasjoner og overganger mellom stillinger
  • viktigheten av pust og pusteteknikker: underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel
  • fødselsforløpet: hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen i en bevisst fødsel
  • avspenning: teknikker, stillinger og meditasjon
  • lyd, chanting, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mantra, mudra og andre verktøy
  • verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

Timeplan:

Mandag 8.30-16.30

Tirsdag 8.30-16.30

Onsdag 8.30-16.30

Torsdag 8.30-16.30

Fredag 8.30-16.30

Lørdag 10.00-14.00

Mandag-fredag er det lunsj 12.00-13.00. 

Lørdag er det eksamen og avslutningsseremoni.

I tillegg til 44 timer undervisning er det lagt opp til noe forberedende hjemmearbeid, observasjon av gravidyogaklasser og et skriftlig avsluttende arbeid. 

Yoga er et fantastisk verktøy for gravide kvinner, som kan hjelpe oss å ønske et nytt liv velkomment med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Gravidyoga behøver ikke være en modifisert og mangelfull variasjon av en annen praksis, basert på alt man ikke kan gjøre – men en fullverdig, oppbyggende og vakker praksis i sin egen rett. Hvis du har et ønske om å jobbe med kvinner i denne viktige tiden i livet, gir denne utdanning deg verktøyene du trenger for å kunne gjøre en forskjell. I tillegg vil du bli en del av et fantastisk nettverk som kan støtte deg personlig og profesjonelt gjennom denne spennende reisen.

For spørsmål ta kontakt på cathrine@yogamamma.no

Påmelding klikk her

Uttalelser fra elever:

Jeg kan varmt anbefale denne utdannelsen som har satt i gang så mange nye tanker og ideer i hodet mitt. Jeg har for første gang i mitt liv virkelig kjent på min egen femininitet, det er akkurat som om noe i meg har blitt vekket! Cathrine er et nydelig menneske som formidler på en så fin måte og skaper en trygg og god atmosfære. Jeg ville egentlig bare at det aldri skulle ta slutt!

Anneline Corino

Dette er en helt fantastisk gravidyoga lærerutdanning som har overgått alle mine forventninger. En flott mulighet til å dykke ned i den feminine kraften som finnes i yoga, og lære om graviditet og kvinnelig skaperkraft og samhold. Jeg kan anbefale Yogamamma Gravid på det varmeste.

Monika Liv Amundin

Cathrine er en kunnskapsrik, varm og rolig yogalærer som deler av sin kunnskap på en lett forståelig og inkluderende måte. Hennes bok Yogamamma er et fantastisk verktøy for både gravidyogalærere og gravide kvinner. Utdannelsen var preget av samhørighet, vennlighet og trygghet. Tusen takk.

Gabriela Hansen

Denne utdannelsen har gjort meg helt trygg på at jeg kan undervise gravide kvinner, og samtidig fått meg til å virkelig brenne for det! For meg har det også vært en personlig utviklende erfaring – en reise mot å finne min egen kvinnelige kraft og et ønske om å jobbe videre med fokus på kvinnehelse i yoga spesielt, og i samfunnet generelt.

Tonje Anine Løff