Dette er en 40-timers fordypning/videreutdanning for yogalærere, terapeuter, helsepersonell og andre som ønsker å lære hvordan vi tar vare på mor og barn gjennom yoga det første året etter fødsel. Kurset er en naturlig fortsettelse av den spesialiserte veiledningen du kanskje allerede tilbyr gjennom gravidyoga og en unik sjanse til å følge de nye mødrene over i neste kapittel. Denne utdanningen viser hvordan yoga kan være viktigere og vakrere enn noen gang i en tid hvor mange forlater sin praksis. Du får alle verktøyene du trenger for å lede nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til et år gjennom rolige og gledesfylte timer.

For en nybakt mamma er dette feminin yoga på sitt mest fleksible og nærende, en helhetlig og tilrettelagt praksis som kan bygge bro mellom livet før og etter fødsel og støtte henne fysisk og emosjonelt gjennom overgangen til å bli mamma. Yoga for de aller minste kan støtte barnets motoriske og sosiale utvikling, øke kroppsbevissthet, stimulere fordøyelse, fremme søvn og styrke tilknytning til mamma gjennom bevisst nærvær med bevegelse, lek, sang og delt hvile. For deg som yogalærer eller annen omsorgsperson for kvinner og barn i denne sårbare og viktige perioden er dette praktisk bhakti yoga, en overraskende givende og spirituell praksis med læring og verdi også for eget liv.

Innhold

* Kvinnekroppens fysiologi og anatomi etter graviditet og fødsel. Prinsipper for trygg og gjenoppbyggende yoga praksis med fokus på særlig sårbare og utsatte områder. Justere skjelettet, fremme god holding og bygge styrke innefra.

* Pust som nøkkel til avspenning, selvregulering, smertelindring, tilknytning til baby og kontakt/opptrening av bekkenbunn og kjernemuskulatur. Pusteøvelser, sang og mantra.

* En nybakt mammas psykiske og emosjonelle behov. Barseltid og hverdag, humør og følelser, baby blues og barseldepresjon, gleder og sorger, ensomhet og fellesskap. En helhetlig tilnærming gjennom introduksjon til grunnleggende yogafilosofi, blant annet forståelsen av koshas.

* Babyens utvikling: fysisk, emosjonell og sosial. Baby yoga, berøring, massasje (gjestelærer), lek, rim, regler, dans og sang. Mamma/baby tilknytning, samspill og kommunikasjon. Bevisst nærvær.

* Hvordan se på din yogiske verktøykasse med nye øyne og tilpasse pust, bevegelse, meditasjon og filosofi til kropp og sinn i unntakstilstand/radikal endring, og to på matten: mamma og baby.

* Kunsten å planlegge/ikke planlegge en mamma/baby yoga klasse. Trygghet og fleksibilitet, fokus og flyt, aksept og alternativer. Praktiske rammer, gjennomføring og markedsføring av kurs.

* Hvordan skape et ikke-dømmende og inkluderende fellesskap av mødre og tilby en praksis som hjelper dem stole på egne instinkter og sin kapasitet som mamma.

* Formelt førstehjelpskurs for baby med diplom i regi av Liten & Trygg med Ida Grimstad, førstehjelpsinstruktør og sykepleier med mangeårig erfaring fra legevakt, barneavdeling og barnelegesenter.

Pris

Kr. 7980,-.

Prisen inkluderer 100-siders arbeidsbok, boken ‘Babymassasje’ av Kristin Lien Selvaag og Yogamamma-bærenett, i tillegg til førstehjelpskurset og spesialisert kompetanse innen babymassasje.

 

Dato

Neste gravidyoga utdanning blir i oktober/november 2023 sentralt i Oslo.

Mer spesifikke dato og sted kommer nærmere sommeren.

Send gjerne en melding og meld din interesse – så er du den første som får beskjed og sjansen til å melde deg på:

cathrine@yogamamma.no

Testimonials

‘Cathrine er en erfaren, dyktig og varm lærer som inspirerer! Gjennom denne utdannelsen fikk jeg et helhetlig, profesjonelt og solid grunnlag for å undervise i mamma og baby yoga. Jeg anbefaler også kurset for de som virkelig vil dykke ned i yogaens fantastiske verden for seg selv og eget barn uten å ha ambisjoner om å bruke det til undervisning. Jeg var selv høygravid under kurset og har tatt med meg masse lærdom og verktøy til min og babys reise fremover’.

Christina

‘Yogamamma lever virkelig opp til sitt navn! Undervisningen tar for seg yoga for mor OG baby i all sin prakt. Cathrine tilbyr en holistisk tilnærming til en viktig yogaform, der mor blir ivaretatt og får støtte i sitt samspill og kontakt til sin baby’.

Maya

‘Jeg vil på det varmeste anbefale Cathrine og hennes Mamma/Baby yoga utdannelse. Cathrine er en utrolig dyktig og varm underviser, man går i dybden av viktigheten av mamma/baby yoga og hvordan man kan skape en trygg klasse for både mor og barn. Dette er en utdannelse som får en til å tenke, reflektere og se viktigheten av å skape et trygt rom for kvinner i en ofte sårbar tid, og hvilket ansvar man har som yogalærere. Jeg er virkelig glad for at jeg valgte å bruke tid på denne utdannelsen, og den innfridde alle mine forventninger og mer’.

Camilla

‘Mamma/baby yoga er en fantastisk tid for mamma og baby til å styrke deres samspill. Mamma er helt tilstede for babyen sin samtidig som hun får styrket kropp og sinn. I denne utdannelsen lærer du om dette samspillet, og øvelser som styrker mor og fremmer motoriske utvikling for baby. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde tilgang til denne kunnskapen da jeg selv var i barsel. Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg nå kan gi den videre til andre! Jeg anbefaler på det sterkeste Yogamamma Cathrine sine utdannelser’.

Cathinka

‘Denne utdannelsen viser hvordan yoga kan knytte mor og baby sammen gjennom ulike øvelser, men også hvordan denne praksisen skaper økt trygghet hos mor i håndtering av sitt barn og skaper en generell følelse av mestring og glede i den store transformasjonen det er å bli mamma’.

Thale