Dette er en 40-timers videreutdanning for yogalærere, terapeuter, helsepersonell og andre som ønsker å lære hvordan vi tar vare på mor og barn det første året etter fødsel. En naturlig fortsettelse av den spesialiserte veiledningen du kanskje allerede tilbyr gjennom gravidyoga og en unik sjanse til å følge de nye mødrene over i neste kapittel. Denne utdanningen viser hvordan yoga kan være viktigere og vakrere enn noen gang i en tid hvor mange forlater sin praksis. Du får alle verktøyene du trenger for å lede nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til et år gjennom rolige og gledesfylte timer.

For en nybakt mamma er dette feminin yoga på sitt mest fleksible og nærende, en helhetlig og tilrettelagt praksis som kan bygge bro mellom livet før og etter fødsel og støtte henne fysisk og emosjonelt gjennom overgangen til å bli mamma. Yoga for de aller minste kan støtte barnets motoriske og sosiale utvikling, øke kroppsbevissthet, stimulere fordøyelse, fremme søvn og styrke tilknytning til mamma gjennom bevisst nærvær med bevegelse, lek, sang og delt hvile. For deg som yogalærer eller annen omsorgsperson for kvinner og barn i denne sårbare og viktige perioden er dette praktisk bhakti yoga, en overraskende givende og spirituell praksis med læring og verdi også for eget liv.

 

Utdanningen omfatter:

– Kvinnekroppens fysiologi og anatomi etter graviditet og fødsel. Prinsipper for trygg og gjenoppbyggende yoga praksis med fokus på hofter og bekken, bekkenbunn, kjernemuskulatur, rygg og skuldre. Justere skjelettet, fremme god holding og bygge styrke innefra.

– En nybakt mammas psykiske og emosjonelle behov. Barseltid og hverdag, humør og følelser, baby blues og barseldepresjon, gleder og sorger, ensomhet og fellesskap. En helhetlig tilnærming gjennom forståelsen av koshas.

– Babyens utvikling: fysisk, emosjonell og sosial. Baby yoga, berøring, massasje, lek, rim, regler, dans og sang. Mamma/baby tilknytning, samspill og kommunikasjon. Bevisst nærvær.

– Hvordan se på din yogiske verktøykasse med nye øyne og tilpasse pust, bevegelse, meditasjon og filosofi til kropp og sinn i unntakstilstand/radikal endring, og to på matten: mamma og baby.

– Kunsten å planlegge/ikke planlegge en mamma/baby yoga klasse. Trygghet og fleksibilitet, fokus og flyt, aksept og alternativer. Praktiske rammer, gjennomføring og markedsføring av kurs.

– Hvordan skape et ikke-dømmende og inkluderende fellesskap av mødre og tilby en praksis som hjelper dem stole på egne instinkter og sin kapasitet som mamma.

– Formelt førstehjelpskurs for baby med diplom i regi av Liten & Trygg.

Bidrag fra to gjestelærere:

Kristin Lien Selvaag – kiropraktor, kursleder og trebarnsmamma. Forfatter av boken Babymassasjeboken – lek, samspill og utvikling.

Ida Grimstad – Førstehjelpsinstruktør og sykepleier med mangeårig erfaring fra legevakt, barneavdeling og barnelegesenter. Gründer av førstehjelpskurset Liten & Trygg.

Neste utdannelse er 23.-26. september 2021 på Oslo Yoga.

Påmelding klikk her

For spørsmål om innhold i utdannelsen, ta kontakt med meg på cathrine@yogamamma.no
For spørsmål om praktiske rammer, ta kontakt med Oslo Yoga på post@osloyoga.no